Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
3.4.2017 Oodi on aloittanut jälkiharjoittelun. Sorkka kiinnosti kovasti.
 
 
19.8.2018 Marttila,  kooikerhondjein rotumestaruus 2018 tuomari Marko Aaltonen  ohjaaja Pentti Mamia
Koira ei ole kiinnostunut alkumakuusta. Ohjataan verijäljelle. Alkaa rauhallista vauhtia etenevä jälkityö. Myös riistapolut ja jäljet kiinnostavat koiraa. Niitä tutkitaan melko usein ja etenevyys ei ole paras mahdollinen. Katko rengastaen. 2. kulma tarkasti. 3. oikaistaan reilusti ja heti perään laaja tarkistus niin pitkälle että palautetaan. Makuut yli/ohi. Kaadon osoittaa selvästi.  VOI 3/ 29 pistettä 5. sija
 
22.4.2018 Marttila,  tuomari Taina Ketola  ohjaaja Pentti Mamia
Lähtömakuu nuuhkaistaan nopesti, innokkaasti ohjattuna jälkityöhön. Edetään maastoon sopivaa vauhtia pääosin ilmavainulla. Ensimmäisen osuuden loppupuolella, toisen osuuden alussa ja neljännen osuuden alussa riistan jälkien tutkimista. Makauksista ensimmäinen ja neljäs merkataan, toinen ohitetaan ja kolmas nuuhkaistaan pikaisesti. Katkokulmalla lähtee ennen veretyksen loppua vasemmalle, taustalla tarkistuksia tuulenkaatamien puiden ali ja yli, kehoituksella löytää uuden osuuden. Toinen kulma yli, täältäkin riistapolulta uudelle osuudelle. Kolmas kulma pienellä kaarrolla, sorkalle suoraan, nuuhkii ja jää sille. Tänään lukuisat riistanjäljet aheuttivat tarkistuksia. VOI 1/44  FI JVA (kooikerhondjein järjestämä koe)
 
************
 
27.8.2017  Virttaa  tuomari Markku Sällylä  ohjaaja Pentti Mamia
Lähtömakaus merkataan ja siitä alkoi määrätietoinen jäljestys sopivalla vauhdilla. Merkkaa ensimmäisen makuun, muut vierestä tai päältä kävellen. Katkokulmalla veritetty osuus loppuu asti ja jäljentekijöiden jälkiä pitkin uudelle jäljelle. Muut kulmat hyvin. Pienelle koiralle maasto on vaikeakulkuista, mutta se tulee kaadolle asti ja on siitä kiinnostunut. VOI 1/45 pistettä.
 
13.8.2017  Orivesi  tuomari Karla Sohlman  ohjaaja Marianne Mamia
Oodi tutkii lähtömakauksen hyvin ja saatetaan päivän työtehtävään mallikkaasti. Alkaa sopivavauhtinen jäljestys, jossa käytetään pääosin maavainua. Ensimmäinen osuus hyvin, melko jälkitarkasti.Vain pari pikku pyörähdystä jäljen sivuun. Ensimmäinen kulma, jolla katko, veretyksen lopusta matka jatkuu aina niin kauaksi, että tuomitaan ensimmäinen hukka. Uusi yritys toisen osuuden alusta. Se hyvin yli puolivälin, sitten alkaa nenä nousta ja seisoskellaan nuuskutellen sekä ohjaajaa katsoen. Matka kuitenkin jatkuu liki kulmaa, jonka ensin oikaisee kolmannelle osuudelle. Palaa kuitenkin kulmalle, mutta ne ihanat hirvenjäljet vievät taas. Toinen hukka. Uusi yritys kolmannen osuuden alusta ja pätkä hyvin. Sitten kuono taas nousee. Ne hirvet jäi jonnekin. Matka ei taitu ja ohjaaja tuntee koiransa niin hyvin, että keskeyttää kokeen. Kaksi ensimmäistä makausta jätetään noteeraamatta. Oodin nenä on kyllä tehty tätä lajia varten, osuudet kuljettiin oikein hyvin, kulmat ja hirvenjäljet koituivat tänään kohtaloksi. Tsemppiä Oodille uusiin koitoksiin. VOI -
 
30.7.2017 Saöo (Muurla)   tuomari Sari Nuolikoski  ohjaaja Pentti Mamia
Oodi haistelee alkumakuun ja ohjataan jäljelle.Alkaa sopivavauhtinen maa- ja ilmavainuinen jälkitarkka työskentely. Jäljen aikana tehdään muutama pieni tarkastus sivuun, joilta palataan hyvin pikaisesti. Makauksista ensimmäinen ja kolmas merkataan pikaisesti pysähtyen, toinen yli ja neljäs ohi. Saisi ola kiinnostuneempi makauksista. Kulmista ensimmäinen, jolla katko, veretyksen lopusta yhdellä kaarroksella toiselle osuudelle. Toinen pienellä taustan tarkistuksella ja kolmanessa oikaisee hieman sisäkautta. Kaadon hajun saa jo kauempaa ilmavainulla ja kaadolle hieman sivusta, jolle jää. Hieno suoritus nuorelta koiralta. Pisteitä pudottaa tänään makausten merkkaamattomuus. VOI 1/44 pistettä.
 
21.5.2017  Huittinen  tuomari Jukka Korsberg  ohjaaja Pentti Mamia
Lähtöä tutkitaan ja lyhyellä taluttimella ohjausmatka. Edetään sopivaa vauhtia melko maavainulla ja itsenäisesti koko ensimmäinen osuus suoraan makaukselle, jonka merkkaaa. Kulma hyvin. Toisella osuudellla sama tahti jatkuu, vain peurapolkujen keskellä se vähän haeskelee ja kerran joudutaan jopa antamaan kehoitus. Toiselle makaukselle suoraan, merkka sen ja kulma tosi tarkkaan. Viimeinen osuus parilla pienellä tarkistuksella jäljen sivulla, mutta tällä kertaa ilmavainulla takaisin jäljelle. Kaadolle suoraan jääden sitä tutkimaan sekä lopettaen etenemisen. Erinomainen jälkityö rauhallisen ohjaajan kanssa. Hyvä kaksikko. AVO 1/48 pistettä, siirto VOI-luokkaan
 
30.4.2017  Kalanti  tuomari Jukka Korsberg  ohjaaja Pentti Mamia  
Hyvä lähtö ja ohjaus maavainuiseen, sopivavauhtiseen ja itsenäiseen jäljestykseen. Vain toisella kulmalla joudutaan kehottamaan koiraa jatkamaan, kun se pysähtyi tuijottamaan isäntäänsä. Ensimmäiselle makaukselle hyvin merkaten. Linnunlaulua kuunneltuaan kulma melko tarkkaan. Samoin suoraan toiselle makaukselle, jonka merkkaa ja sen jälkeen kehoituksella kulma tarkkaan. Kaadolle suoraan jääden sitä tutkimaan. Pieniä poikkeamia lukuunottamatta melko suoraviivaista jäljestystä. Erinomainen suoritus rauhallisen ohjaajan kanssa.  AVO 1/46 pistettä.
 
23.4.2017 Marttila tuomari Jukka Korsberg ohjaaja Pentti Mamia
Koiralle osoitetaan hyvin lähtö, merkkaus ja ohjaus jäljelle. Seuraa melko reipasvauhtinen ja maavainuinen jälkityö aina lähes ensimmäiselle kulmalle, jossa saa "herätyksen", ryntää oikaisten kulman ja makaus merkkaamatta seuraavan osuuden yli palaten kuitenkin verivanalle. Toinen osuus melko suoraan, mutta juuri ennen makausta sorkanjäljet vievät koiran ohi ja melko suoraan hukkaan asti. Palautuksen jälkeen kolmas osuus monia riistajälkiä tarkastaen kaadolle, jota jäi tutkimaan. Koira osaa jäljestyksen, mutta varhaiskevään metsän eli riistanhajut olivat liian kiinnostavia ja ne aiheuttivat hukan sekä lukuisia turhia poikkeamia. AVO 2/32 pistettä.
 
©2019 Lucky Nana´s - suntuubi.com