Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Muutamia arvosteluja Oprin metsästyskoirien jäljestämiskokeista

Opri on harrastanut jäljestämistä koko pienen ikänsä. Alkuvuosina riista vei useimmiten voiton kaadosta ja nollatuloksia pokattiin enemmän kuin tarpeeksi. Tässä muutamia Oprin mejä-arvosteluja vuosien varrelta eri tuomareilta. Nykyisin Opri on osa-aikaisellla eläkkeellä ja käy jäljestämässä vain käytännön tilanteissa ja harjoituksissa.

8.7.2012 Koska Opri on niin hyvässä fyysisessä kunnossa ja terve sekä silminnähden nauttii jäljestämistyöstä, päätimme antaa hänen vielä osallistua ihan oikeisiin jäljestämiskokeisiin. Ja kyllä Opri nauttikin ja selvitti erittäin haastavan jäljen kunniakkaasti kokemuksen suomalla varmuudella. Kaikenlisäksi kyseessä oli 'kotikisat'

8.7.2012 Marttila kooikerhondjein mejä-mestaruus 2012 tuomari Kari Kielo  ohjaaja Pentti Mamia

Varma, rauhallinen lähtö. Työskentely on sopivavauhtista, hyvin etenevää ja lähes täysin jälkitarkkaa, riistanjäljet aiheuttavat yhden tarkistuslenkin ensimmäisellä osuudella sekä muutaman pienen piston loppujäljellä. Ensimmäisellä kulmalla olevan katkon selvittää jäljentekijöiden jalanjälkiin tukeutuen, toisella kulmalla runsasta tarkistelua kulman ulkopuolella, mutta selvittää kuitenkin lopulta itsenäisesti joskin runsaalla ajankäytöllä. Kolmannen kulman selvittää varmasti suurehkolla tarkistuslenkillä ulkokautta. Makauksista merkkaa ensimmäisen erinomaisesti pysähtyen ja katso ilmeisesti tämän riittävän näytöksi osaamisestaan tällä osa-alueella, koska ylittää muut erityisemmin huomioimatta. Kaadolle tultaessa lähtee jäljen sivuun kiertämään avokalliota ja tulee kaadollekin jäljen sivussa, ottaa ilmasta vainun ja palaa määrätietoisesti suoraan kadolle, jonka osoittaa ja jää kaadolle näyttäen jäljen päättyneen. Erinomainen suoritus kokeneilta veteraaneilta. Koiran pisteitä kuitenin laskevat hieman vaikeudet toisella kulmalla sekä makausten ylenkatsominen. VOI 1 / 40 pistettä 5. sija

29.5.2011 Ruovesi, Ylä-Vääri  kooikerhondjein jäljestämismestaruus 2011, tuomari Jari Salokanto

"Oprin lähtö ja jäljestys ensimmäiselle kulmalle oli millimetrin tarkkaa vainutyötä. Kokenut jäljestäjä suorittaa harjoiteltua jäljestystyötä maa- ja ilmavainun tehdessä sopivaa vuorottelua. Hieman yltynyt tuuli tekee koiralle tepposet aavassa maastossa. Toisella kulmalla se laajentaa hakukuvion laajaksi, eikä selvitä sitä kuin vasta etsimisen jälkeen. Toisella osuudella hiipii muutenkin puseroon lievä epävarmuus ja suoraviivainen meno vaihtuu erimuotoisiksi tarkistuskuvioiksi jäljen molemmin puolin. Katkokulmalla haku pyörähtää väärälle puolelle, eikä jäljen jatkumo tahdo tulla kirsun eteen sitten raatamallakaan. Lopulta raskas työ palkitaan ja tuttu veriura on jälleenn haarukasa. Kaikki kulmat - niin myös viimeinen - ovat oma pulmakohtansa tämän koiran suorituksessa. Koira ajautuu niillä runsaasti yli, eikä taito tai halu tunnu riittävän nopeaan kulman selvittämiseen. Viimeisellä osuudella koko osuuden alku on hyvin takkuista ja jäljestäminen jumiutuu pyörimiseksi jäljen sivussa. Syynä taisi olla lähimetsiköstä kiirineet kanalinnun hajut. Lintu lennähtää sieltä matkoihinsa ja jäljestäjä pääse uomiinsa. Makuista kaksi illmaistaan selvästi nuuskimalla, pari jää näiden sivupyörimisten ohessa huomioimatta. Kaadolle tullaan taidolla ja sorkka osoitetaan ja palataan kertomaan ohjaajalle suuresta löydöstä. Tasainen varma suoritus, joka vielä hankalammssa maastossa olisi saattanut jopa varmistua." VOI 1/41 pistettä jäljestämismestaruuden 3. sija

5.9.2010 Marttila, piirinmestaruuskoe, tuomari Ilkka Niemi
Opri nuuhkii makauksen ja lähtee määrätietoisesti jäljelle. Edetään sopivan reipasta vauhtia maavainuisesti aivan veriuran päällä. Oprin työskentelyä on helppo tulkita. Kahdesti Opri tarkastaa risteävät sorkanjäljet, mutta ei poistu jäljeltä silloinkaan. Ajouran ylityksessä pysähdytään nuuhkaisemaan, mutta jatketaan saman tien. Varmaa työskentelyä siis. Katkokulma sujuvasti kaarroksella jalanjäljille, josta niitä seuraten veretyksen alkuun. Molempien muiden kulmien takana aivan pieni määrätietoinen varmistuslenkki. Kaksi makausta merkataan erittäin selkeästi, kolmannella pysähdys olisi saanut kestää pidempään. Opri pysähtyy viimeisen makauksen lähelle, palaa vähäsen takaisin kohti ohjaajaa ja pysähtyy taas. Kävelee sitten kuitenkin makauksen yli ja tulkitsen, että se jää merkkaamatta. Kaatoa Opri nuuhkii ja tulee sitten seisomaan ohjaajan eteen. VOI 1/48 pistettä.

6.7.2010 Salo tuomari Mikko Ahti
Opri ohjatusti matkaan. Etenee kaikki osuudet tasaista, miellyttävän reipasta vauhtia, verijälkeä tarkasti seuraten. Ensimmäisellä kulmalla 10 metrin kaarros, Toinen kulma tarkasti. Kolmannella kulmalla ollut katko selvitetään vaivattomasti rengastaen. Kaadolle suoraan, jääden sitä nuolemaan. Ensimmäinen ja kolmas makaus merkattiin. Toisella makauksella pysähdys ei ollut riittävä ja neljäs makaus käveltiin yli. Nämä kaksi maksusta olivat tänään muuten loistavasti jäljestäneen Oprin ainoat virheet. VOI 1/47 pistettä.

19.9.2009 Utajärvi Suomenmestaruuskokeen karsintakoe tuomari Mikko Taipaleenmäki
Lähtö ohjattu, lähtömakaus tutkitaan. Koira jäljestää kaikki osuudet erittäin jälkitarkasti maavainulla. Katkokulma vaivatta, kun veretys loppuu, koira kävelee veretyksen alkuun suoraan. Toinen kulma tarkasti. Kolmannella kulmalla pieni tarkistuslenkki, josta meljännelle osuudelle. Makauksista merkkaa ensimmäisen ja toisen, kolmas ja neljäs kävellään yli. Kaadon nuuhkii ja jää paikoilleen. VOI 1/46 pistettä.

13.9.2009 Vihti, Ylimmäinen Spanielien Suomenmestaruuskoe 2009 tuomari Satu Savolainen-Pulli.
Opri ohjataan jäljelle, jota se jäljestää reipasta kävelyvauhtia.1.osuus mennään aivan jäljen päällä. Kulmalla on katko, jota Opri lähtee selvittämään väärältä puolelta ja joutuu aina hukkaan asti. Palautus veretyksen alkuun. Jäljestys jatkuu mallikkaana aina loppuun asti. Kaadolle tullaan suoraan ja se näytetään ohjaajalle pikaisesti. Kaato voisi kiinnostaa enemmän. Pisteitä tänään laskee hukan lisäksi makausten merkkaus: 1. makaus merkataan hyvin pysähtyen, 2. ja 3. nopeasti vauhdissa nuuhkaisten ja 4. ohitetaan vierestä. Erinomainen koiran ja ohjaajan yhteistyö. VOI 2/33 pistettä.

13.9.2009 Loimaa, Niinijoki Piirinmestaruuskoe tuomari Anne Laukkanen
Rauhallista, varman eleetöntä jäljestystä alusta loppuun. Jäljestys tapahtuu jäljen päällä vain pari pientä pistoa jäljen välittömässä läheisyydessä. Makuista ensimmäinen ja neljän hyväksyttävästi pysähtyen, toinen ja kolmas erinomaisesti pysähtyen. Katko-kulma veritetyn osuuden loppuun asti ja sieltä eleettömästi jäljelle. Toinen ja kolmas kulma takaa tarkistaen (hyvin pienesti). Kaadon omisti nuuhkien ja jäljelle jääden. Erinomainen suoritus. VOI 1/49 pistettä Piirinmestari 2009.

30.8.2009 Renko tuomari Pekka Tuomi
Rauhallinen ohjattu lähtö. Etenee sopivaa vauhtia jäljen päällä Makauksista merkkaa 3 pysähtyen, yhden ylittää nuuhkaisten. Katkokulma puoli-ilmavainulla, muut jäljen mukaisesti. 2. kulman jälkeen isohko tarkistuslenkki jäljen ulkopuolelle, täältä palatakseen takaisin kulmalle. Kaatoa nuuhkii häntä heiluen. VOI 1/48 pistettä.

23.8.2009 Virttaa tuomari Anne Viitanen
Rauhoitetaan lähtöön ja ohjataan hallitusti jäljelle. Opri jäljestää koko jäljen maa- ja ilmavainua käyttäen jäljen päällä tehden yhden laajemman tarkastuksen. 1 kulma takakautta lenkillä, toinen, jossa katko, ilmavainua käyttäen veretyksen alkuun. 3. kulma tarkasti. Kaikki makaukset selvästi hidastaen ja nuuhkaisten, muttei pysähtyen. Kaadon omii nuuhkimalla ja jäämällä luokse. Arkka jälkikoira, jolle toivoisin hieman parempia makausten merkkaamisia. VOI 1/45 pistettä.

2.8.2009 Oripää tuomari Rauno Koskinen
Koiralle osoitetaan lähtömakaus ja ohjataan itsenäiseen jälkityöhön. Se etenee rauhallisesti kävelyvauhtia sekä maa- että ilmavainuisesti. Kolme ensimmäistä osuutta edetään jälkiuralla. Neljännellä osuudella tehdään kaksi narumittaista poistumista uralta. Ensimmäinen kulma jälkitarkasti, toinen, jolla katko, rengastaen ja sitten nokialaisiin turvautuen jatkoon. Kolmannella kulmalla ensin laaja rengastus oikealle ja sieltä takaisin kulmalle, joka oikaistaan 2 metriä. Makauksista yksi merkataan hyvin pysähtyen ja loput vauhdista nuuhkaisten. Kaadolle suoraan, se nuuhkaistaan ja jää viereen. VOI 1/44 pistettä.

5.7.2009 Mikkeli, Rämälä tuomari Seppo Markelin
Hyvä ja rauhallinen lähtö. Koira jäljestää sopivaa vauhtia. Ensimmäinen ja toinen osuus hyvää jäljestämistä. Kolmannella osuudella erittäin laaja lenkki. Neljännellä osuudella jälleen laaja lenkki. Katkon selvittää nopeasti. Kulmat hyvin. Ensimmäisen ja kolmannen makauksen merkkaa. Toisen ylittää, neljännen osoittaa nuuhkien. VOI 1/40 pistettä.

21.9.2008 Heinola, Lusi. Suomenmestaruus finaalikoe tuomari Jukka Välitalo
Oprilla hyvin ohjattu lähtö. Aloittaa maavainuisen, sopivavauhtisen jäljestyksen, mikä jatkuu kaadolle saakka. Pari pientä tarkistuslenkkiä. Katkokulma saapasjälkeä, toinen kulma tarkasti ja kolmas ulkokautta lenkillä. Makuista merkkaa kolme ensimmäistä erittäin hyvin ja viimeisn ohi. Kaadolle suoraan, mitä nuuhkitaan innokkaasi ja käännytään ilmoittamaan ruhmälle. Erinomaista työtä, missä ei juuri muuta huomautettavaa kuin makuun ohitus. VOI 1/48 pistettä 2. sija

7.9.2008 Oripää piirinmestaruuskoe tuomari Rauno Koskinen
Koira ohjataan itsenäiseen, maavainuiseen ja sopivavauhtiseen jälkityöhön, joka etenee jälkiuralla. Jäljeltä poistutaan kolmannella osuudella kolme kertaa riistanjäljille, mutta itsenäisesti takaisin. Kolmannella kerralla tarvitaan kuitenkin kehotus. Neljännellä osuudella kaksi pientä poistumista uralta. Makauksista ensimmäinen, toinen ja neljäs merkataan pysähtyen. Kolmas makaus vain vähän vauhtia hiljentäen ja nuuhkaisten. Ensimmäinen kulma, jolla katko, selviää kaarroksella suoraan oikeaan suuntaan. Toinen kulma jäljen mukaisesti ja kolmas rengastaen ja varmistaen kahteen kertaan. Kaadolle suoraan ja jää viereen. VOI 1/46 pistettä piirinmestaruus 2008

24.8.2008 Virttaa tuomari Taina Ketola
Koira erinomaisesti jäljelle. Koira aloittaa maavainuisen, jälkiuran päällä reipasta kävelyvauhtia etenevän jäljestämisen. Makauksista kolme merkataan erinomaisesti, yksi nuuhkaisten ylimennessä. Katkokulma nopeasti rengastaen. Toinen kulma tarkasti. Kolmas kulma muutamalla tarkistuslenkillä. Kaadolle suoraan ,nuuhkii sorkkaa. Erinomainen suoritus koiralta ja ohjaajalta. VOI 1/48 pistettä

10.8.2008 Pöytyä tuomari Jarmo Nummijärvi
Innokas määrätietoinen lähtö. Täysin jälkitarkkaa työtä. Katkokulma ensimmäisellä osuudella tarkasti, kuten kaikki kulmat. Makauksista ensimmäinen, toinen ja neljäs pysähtyen ja nuuhkien, kolmas ohi. Kaato omistettiin pysähtyen ja hakien ohjaajan sorkalle. Valoisa jälkitulevaisuus Oprilla. VOI 1/48 pistettä.

29.6.2008 Ruovesi Ylä-Vääri, Pilkottu, kooikerhondjein jälkimestaruus, tuomari Pasi Kemppainen
Tarkka alkumakuun tutkinta ja hyvin ohjastettuna jäljelle. Opri jäljestää kaikki osuudet miellyttävää kävelyvauhtia edeten jäljen päällä, vain toisella osuudella pari pientä tarkistusta jäljen sivuun. Ensimmäinen kulma, jolla katko, selviää nopeasti veretyksen lopusta tekojälkiä hyödyntäen. Toisella kulmalla suurehko tarkastuslenkki takakautta, kolmas kulma 20 metrin tarkastuksella. Makuista ensimmäinen, toinen ja kolmas erinomaisesti osoittaen, neljäs nopealla pysähdyksellä. Kaadolle suoraan sen luokse jääden. Erinomainen kokeneen jälkiparin suoritus. VOI 1/48 pistettä.

9.9.2007 Pöytyä tuomari Kaarina Pirilä
Rauhallinen lähtö, krepityksen jälkeen pois jäljeltä, tekee tarpeensa ja palaa jäljelle. Tästä jäljestys varsinaisesti alkaa. Edetään jäljen mukaisesti miellyttävää vauhtia. Kulmilla pienet pistot. Katkokulmalla ympyröiden ensin jäljen toiselle, sitten toiselle puolelle. Löytää veretyksen ja jatkaa hyvin. Makuista ylittää kaksi, kaksi nuuhkaisee. Kaadolle suoraan, jota jäi nuuhkimaan. Hyvä jäljestäjä, - mukava koirakko. Vähäeleistä jäljestämistä. Pisteitä laskee tuo alun poistuminen suht’ kauas ja katkotyöskentely. Silti hienot pisteet. VOI 1/45 pistettä.

20.5.2007 Pöytyä tuomari Marko Aaltonen
Rauhallinen, varma lähtö. Maavainuista, reipasta kävelyvauhtia etenevää jälkityöskentelyä. Kaikki osuudet jäljen päällä tai sen välittömässä tuntumassa. Muutama pieni tarkistuspisto jäljen sivulle, joista palaa välittömästi jäljelle. Katkokulma jäljentekijöiden jälkiä, osin ilmavainulla, muut kulmat pienellä tarkistuksella. Makuista ensimmäinen nopeasti pysähtyen ja nuuhkaisten, muut ohitetaan tai ylitetään hidastamatta. Varma ja itsenäinen suoritus. Makaukset saisi noteerata paremmin. VOI 1/47 pistettä.

28.5.2006 Niinijoki tuomari Katri Mäkitalo
Oprille osoitetaan lähtömakaus, jonka se tutkii ja lähtee ohjattuna määrätietoisesti jäljelle. Ensimmäisen osuuden alussa tarkistelee riistapolkua ja hirven jälkiä jäljen vieressä pariinkin kertaan ja viimeisen osuuden alussa pieni tarkistuspisto jäljen sivuun, muuten osuudet jälkitarkasti kaadolle asti, jolle kania nuuhkaistuaan jää ihmettelemään muurahaisia. Opri etenee sopivaa kävelyvauhtia maavainuisesti. Ensimmäinen ja kolmas kulma nopealla suunnantarkistuksella. Katkokulmalla ilmavainulla verityksen lopusta sen alkuun. Makauksista merkkaa kolmannen erinomaisesti pysähtyen. Erinomaisessa yhteistyössä tehty varma jälkityö. VOI 1/47 pistettä.

29.5.2005 Pöytyä Lounais-Suomen Spanielikerhon 40-vuotis juhlakoe tuomari Hannu Suonto
Tarkka lähtö. Muutamaa pikaista riistanjälkien tarkistusta lukuun ottamatta lähes jälkitarkkaa työskentelyä. Ensimmäisellä ja kolmannella kulmalla reilu lenkki. Katkokulmalla ilmavainulla suoraan seuraavalle osuudelle. Makauksista kaksi pikaisesti nuuhkaisten, kaksi yli. Kaadon tutki. Jäi paikalle VOI 1/44 pistettä.

26.9.2004 Marttila tuomari Jessica Järviniemi
Lähtömakaus tutkitaan ja Opri ohjataan jäljelle. Opri etenee kaikki suorat osuudet aivan jälkiura päällä tai heti sen tuntumassa. Ensimmäisellä kulmalla runsaampaa pyörimistä – selvittää kuitenkin jäljen suunnan itsenäisesti. Toisen kulman, jossa katko, Opri selvittää jäljestämällä veretetyn osuuden loppuun ja yhdellä laajahkolla rengastuksella. Kolmas kulma jälkitarkasti. Makauksista ensimmäinen ja toinen merkataan laimeasti, pikaisesti nuuskimalla, kolmas ja neljäs ylitetään. Kaadolle Opri tulee suoraan, jonka nuuskii. Hyvä, saumaton yhteistyö ohjaajan ja koiran välillä. VOI 1/44 pistettä

8.8.2004 Pöytyä tuomari Jukka Korsberg
Hyvin ohjatun lähdön jälkeen, reipasta kävelyvauhtia alusta kaadolle, pääasiassa maavainua käyttäen. Makauksista merkkaa kaksi ensimmäistä hyvin, kolmas nopeasti nuuhkaisten, viimeisen ohittaa. Katkon hakee pääasiassa jäljentekijöiden jälkiä. Muut kulmat ulkokautta kaartaen. Kaatoa nuuhkii ja jäi vartioimaan. Vain pari poikkeamaa jäljen sivuille hieman haittasi työskentelyä, muuten loistava suoritus. VOI 1/47 pistettä

14.9.2003 Mikkeli spanielien jälkimestaruus tuomari Mika von Hellens
Määrätietoinen lähtö. Opri jäljestää rauhallista kävelyvauhtia aivan jälkitarkasti alusta loppuun. Merkkaa ensimmäisen ja neljännen makauksen erinomaisesti, toisen ja kolmannen riittävästi. Kolmannella kulmalla laaja tarkistus, ensimmäinen kulma aivan jäljen mukaan. Katkokulma selvitettiin rengastamalla. Kaadolle tultaessa Opri pyrki ensi ohi, mutta jäi sitten viereen , lähti taas, mutta onneksi palasi uudelleen ja noteerasi kaadon riittävästi. Loistava jäljestyssuoritus, joskin katokäyttäytyminen tänään oli melko epävarma VOI 1/48 pistettä 3. sija

3.8.2003 Somerniemi Ilkan ja Totin muistokoe tuomari Mauno O. Koivula
Lähtö rauhallinen ja varman tuntuinen. Jäljestää sopivaa vauhtia. Muutamia pieniä tarkistuslenkkejä. Kulmat tarkasti, samoin katko. Makuilla pysähtyi ja nuuski. Kaadolla pysähtyi, mutta tuli ohjaajan luo. Hyvä jälkikoira. VOI 1/46 pistettä.

27.7.2003 Nousiainen tuomari Timo Ginström
Koira lähtee varmistellen jäljen sijaintia liikkeelle. Ensimmäinen makaus harmittavasti sivutarkistuksella, josta johtuen makaus jäi merkkaamatta. Joka kulmalla tarkistaa taustaa muutaman metrin. Katkos selvitettiin jäljentekijöiden jalanjälkiin tukeutuen. Kaadon nuuhki ja jäi paikalleen. VOI 1/48 pistettä.

29.9.2002 Marttila kooikerhondjein jäljestämismestaruus tuomari Anna-Liisa Rönnblad
Opri on kiinnostunut alkumakauksesta ja lähtee maavainuisesti etenemään jäljen päällä lähes koko jäljen osuuden sopivaa vauhtia käyttäen. Ensimmäinen ja toinen kulma identtiset pistot kulmalta suoraan ja pikaisesti jäljelle oikeaan suuntaan. Katkokulmalla mennään koko veritetty osuus, siitä kaarroksin ensin oikealle ja sitten vasemmalle kunne uusi veri tulee vastaan. Makauksista ensimmäinen, toinen ja kolmas erinomaisesti pysähtyen ja nuuhkien, neljäs päältä hieman vauhtia jarruttaen. Ennen kaatoa pieni pisto ja kaadolle tultiin ilmavainulla, jonka osoitti selvästi. Erinomainen jäljestäjä ja koirakolla hyvä yhteistyö. VOI 1/48 pistettä kooikerhondjein jäljestämismestari 2002

4.8.2002 Pöytyä tuomari Krister Mattsson
Koira hyvin jäljelle, kreppien osuus ohjattuna. Koira jäljestää jälkitarkasti ensimmäiselle kulmalle, joka on katkokulma. Selvittää katkokulman jäljentekijän jälkiä pitkin. Toinen osuus jälkitarkasti, kolmannella ja neljännellä osuudella pienehköt pistot jäljen sivuun. Kulmat selvittää tarkasti. Ensimmäisen makauksen selvittää pysähtymällä, muut makaukset vauhtia hiljentämällä. Kaadolla pysähtyi ja nuuhki kania. Erinomainen jälkikoira, jonka vauhti on sopiva ja tasainen. VOI 1/48 pistettä.

16.9.2001 Laitila spanielien jäljestämismestaruus 2001 tuomari Kari Pinola
Lähtee rauhallisesti ja varmasti jäljelle. Maavainuista tarkkaa työtä, muutama aivan pieni pysähdys suorilla osuuksilla riistan jälkiä tutkien. Ensimmäisellä kulmalla menee yli, mutta palaa omatoimisesti käyttäen kuitenkin kohtuullisesti aikaa paluuseen, muut kulmat lähes suoraviivaisesti. Katkokulman menee lähes jäljentekijöiden reittiä. Makauksista merkkaa ensimmäisen kunnolla, loput vain nopealla pysähdyksellä. Kaadolle tulee aivan jäljen päällä ja se nuuhkitaan tarkkaan ja jäädään viereen. Erinomainen sopivavauhtinen suoritus. VOI1/43 pistettä Spanielien jälkimestaruus

2.9.2001 Kalanti tuomari Krister Mattsson
Koira hyvin jäljelle kreppien osuus ohjattuna. Koira jäljetää koko matkan jälkitarkasti, mutta ilmavainulla. Koko jäljen matkan tarkasti merkaten makaukset selvästi, selvittäen katkokulman (tuulisella paikalla) ilmavainua käyttäen. Muut kulmat hyvin n 1 metrin lenkillä. Ennen viimeistä kulmaa laajemmat lenkit jäljen molemmin puolin. Ohjaaja kompuroi kahdesti, jolloin talutin kiristyy, jonka jälkeen koira vaatii kehoituksia. Muilta osin mallikas suortus, jossa kaadolla koira totesi haistamalla kanin. VOI 1/46 pistettä.

1.7.2001 Köyliö yökoe, tuomari Asko Kukkola
Ohjattu lähtö. Opri jäljestää etupäässä maavainua käyttäen ja etenee ihanneajassa jäljen. Kaikki osuudet hyvin. Katkon ensin päädyn tutkien ja rengastaen selvittää seuraavalle osuudelle. Makaukset merkataan selvästi. Kanin osoittaa sitä nuuhkien ja jääden vartioimaan. Koiran ja ohjaajan yhteistyö kiitettävää. VOI 1/50 pistettä FIN JVA

3.9.2000 Kalanti tuomari Marita Gagneur
Rauhallinen lähtö. Koira jäljestää mukavaa kävelyvauhtia tarkasti jäljen päällä paria pistoa lukuun ottamatta. Ensimmäinen makuu merkataan, kulma tarkistuslenkillä. Toinen makuu nopeasti, katkokulma jäljentekijän saappaanjälkiä pitkin. Kolmas makuu merkataan. Kolmannen osuuden kallio-osuus kiinnostaa siinä määrin, että matkaa jatketaan muutamien kehotuksien jälkeen. Kolmas kulma pienellä tarkistuslenkillä, makuu merkataan. Osuuden alkupuolella vierestä lentoon lähtenyt metsälintu hieman säpsäytti, mutta itse asia ei unohtunut. Kanin nuuhki, voisi olla siitä kiinnostuneempi. VOI 1/45 pistettä.

16.7.2000 Oripää tuomari Ilkka Jaala
Rauhallinen, ohjattu lähtö. Hyvää etenevää jäljestystä kaksi ensimmäistä osuutta. Toisen kulman jälkeen jaajahko tarkistuslenkki jäljen suuntaisesti. Selvittää itsenäisesti. Jatkaa tarkkaa työskentelyä kolmannelle kulmalle. Tarkistaa kulman taustan. Neljäs osuus tarkasti. Makauksista merkkaa kolme, kolmas ohi. Katkokulman selvittää nopeasti mitenkään hätääntyen vaikka veri loppuikin. Ensimmäinen kulma hyvin, toinen takaa kaartaen. Suoraan kaadolle, jonka osoittaa selvästi jääden sen viereen. Erinomainen toisiinsa luottava jälkipari. VOI 1/47 pistettä.

4.7.1999 Köyliö tuomari Erkki Rantamäki
Hyvä, reipas lähtö. Ensimmäinen osuus erittäin tarkasti. Toisella osuudella koira tekee joitain laajahkoja tarkistuksia jäljen molemmin puolin. Kolmas osuus myös lukuisia tarkistuksia. Kulmista ensimmäinen hyvin, toisen kulman koira ohittaa noin metrin päästä. Kaadolle tultaessa koira ohittaa kaadon palaten kuitenkin takaisin pienin kehotuksin. AVO 1/41 pistttä.

9.5.1999 Räyskälä tuomari Matti Kenttämies
Innokas lähtö. Opri aloittaa sopivavauhtisen, maa- ja ilmavainuisen jäljestyksen veriuraa pitkin. Ensimmäinen kulma sivuutetaan kolmen metrin päästä. Mennään 20 metriä ohi ja palataan takaisin omin avuin. Makuu merkataan. Toinen osuus mennään hyvin. Toinen kulma on hakkuuaukossa. Ennen kulmaa ja kulman jälkeen Oprilla on suuria vaikeuksia. Luisten rengastusten avulla päästään jäljelle. Toinen kulma ja makuu löytyvät. Kolmas osuus on erittäin hyvää jäljestystä. Kaatoa Opri nuuhkaisee ja heilauttaa häntäänsä. Tänään viimeinen osuus oli Oprin parasta työskentelyä. AVO 1/40 pistettä.

 

 
©2019 Lucky Nana´s - suntuubi.com